Ouders laten kinderen en strijk achter in buitenschoolse dagopvang

PWA Sint-Truiden opende zopas een ‘Strijkhalte’ in de lokalen van de buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti en de huisvesting van de Hummeltjes op de Campus Rummenweg.

De nieuwe service kwam er opvraag van de ouders en het personeel van het nabij gelegen ziekenhuis en is een flinke stap voorwaarts in de ontwikkeling van een sociale en gezinsondersteunende campus in een samenwerkingsverband met het stadsbestuur, het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo en de vzw PWA/SDB.

Vanaf nu kan men bij een bezoek aan de kinderopvang niet alleen zijn kind afzetten maar ook een volle wasmand meebrengen en op korte termijn gestreken weer meenemen. De was wordt verzameld in de ‘Strijkhalte’ door de doelgroepwerknemers van Tutti Frutti en later opgehaald en professioneel gestreken door het strijkatelier van het Sint-Truidens Dienstenchequebedrijf (PWA/SDB).

Twee dagen later wordt de was weer mooigestreken afgeleverd bij de kinderopvang. Betalen gebeurt bij afhaling eenvoudig en goedkoop met het systeem van dienstencheques,” zegt Carl Nijssens, voorzitter PWA Sint-Truiden. Het personeel en de directie van het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo zijn opgetogen met de nieuwe samenwerking en de uitwerking van de Stijkhalte.

“Door de bundeling van de gezinsondersteunende diensten zoals kinderopvang en strijkdiensten maken we van de oude verpleegsterschool een echte sociale campus,” zegt HR-directeur Theo Joris.

Daarenboven is het ziekenhuis een grote werkgever in de regio en kunnen de 650 personeelsleden van deze gezinsondersteunende diensten gebruik maken wat een extra troef is in het personeelsbeleid van het ziekenhuis. Dit project zal op termijn goed zijn voor een sociale tewerkstelling van ongeveer 10 extra arbeidsplaatsen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio