Bloemist helpt dief klissen

Bloemist Sven Hansen heeft maandag een dief helpen arresteren die vlak daarvoor geld had gestolen uit zijn kassa. Het ging om een asielzoeker. Hij werd ingerekend door de politie en terug gebracht naar het asielcentrum in Sint-Truiden. De man had de buit nog op zak bij zijn arrestatie.

Katrijn van den Bogert is op leercontract in bloemenzaak 4-Seasons aan de Hemelingenstraat: “Het was rond 13.45 uur. Ik was de bestelwagen aan het uitladen. Een Afrikaanse man stond naar de etalage te kijken. Hij vroeg in gebrekkig Nederlands of hij even binnen mocht rondkijken.”

Uitbater Sven Hansen had net zijn middagmaal gehaald. “Ik ben met mijn eten langs die man gepasseerd. Hij was aan het rondkijken om iets te kopen. Terwijl ik in de keuken zat, achteraan in de winkel, was de man plotseling uit het zicht verdwenen.

Op het ogenblik dat Katrijn de winkel inkwam, hoorde ik de kassalade opengaan. Ik wist meteen dat er iets niet klopte. De man zat gehurkt achter de toonbank. Katrijn begon luidkeels te roepen. De man zette het op een lopen en ik ben hem achterna gehold. Hij stak de Ringlaan over en liep richting Bilzersteenweg. Daar sloeg hij de Nevenstraat in. Toen hij naar de garageboxen liep, wist ik dat hij niet meer weg kon.”

Vrije voeten

“Ik heb me verstopt en naar de politie gebeld.” Het commissariaat is vlakbij. Twee agenten zijn te voet de ringlaan overgestoken. “Toen ik iets zag bewegen, heb ik hen teken gedaan en zo konden ze hem arresteren. Hij had 30 euro in zijn sokken gestopt en 20 euro in zijn zakken.

Intussen was mijn vader aangekomen. Toen die zei dat er 300 euro weg was, repliceerde de dader dat mijn vader ‘eerlijk moest zijn’. Sven was teleurgesteld toen hij vernam dat de dader even later alweer op vrije voeten liep.

Zaterdagnamiddag probeerde ook al een Afrikaanse man kledingstukken te stelen in de outletzaak van Godelieve Bertrand aan de Hemelingenstraat. Het is niet zeker of het om dezelfde dader gaat.

“Hij sprak een soort Engels en vroeg of ik ook mannenkledij verkocht. Hij bleef constant rondkijken. Op een geven ogenblik had hij een gele damestrui uit de rekken aan de ingang genomen. Hij zwaaide ermee richting alarmdetector. Ik heb een houten kleerhanger vastgegrepen en toen is hij gevlucht.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio