Maasmechelaar moet eerst boete betalen en krijgt dan pas recht op weerwoord

Michel Albrechts kreeg een boete omdat hij in Amsterdam door het rode licht zou zijn gereden, maar de agenten schreven één letter verkeerd op. Om zijn gelijk te halen voor de kantonrechter in Amsterdam moest de man echter eerst zijn boete van 166 euro storten. “Nadien wordt uw klacht pas behandeld”, liet men uit Nederland weten.

fvranckx

In september verleden jaar, op het moment dat Michel en zijn vrouw met het vliegtuig uit Sicilië terug richting België vlogen, zou iemand met Michels nummerplaat door het rode licht zijn gereden op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Michel liet het Nederlandse incassobureau en de kantonsrechter in januari weten nooit in Amsterdam te zijn geweest. Een kopie van het pv maakte de Maasmechelaar veel duidelijk.

“In dat schriftelijk pv stond dat het ging om een auto met een nummerplaat die één teken verschilde van de mijne en dat het bovendien ging om een witte Mitsubushi. Wij toeren rond in een grijze Renault Clio. Agenten in Maasmechelen en het Nederlandse Stein zagen allemaal op het pv dat het om een andere letter in het kenteken ging. Bovendien rijdt er in België een witte Mitsubishu met dit kenteken rond”, maakt Michel zich sterk.

In Nederland wilde de rechter van geen wijken weten. Eind april kreeg de Maasmechelaar een aangetekend schrijven met de boodschap binnen de twee weken 166 euro te storten, vooraleer zijn beroep wordt besproken.

“Wat ik dus maar gedaan heb, anders loopt het bedrag op tot 306 euro”, zegt Michel. “Maar ik laat het daar niet bij. Ik vraag interest en bovendien een morele schadevergoeding vanaf de eerste brief, begin januari van dit jaar. Indien het moet zet ik via mijn verzekering een advocaat op deze zaak. In Stein vertelde de politie me dat ik dit maar eens moest aanklagen, omdat ik niet de eerste ben met dit probleem.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio