20 ton koper ter waarde van 200.000 euro gestolen in Bocholt

Dieven zijn aan de haal gegaan met in totaal 20 ton koper of koperhoudende materialen uit het bedrijf Minni op het Bocholtse industriepark. De 42-jarige Jian M. Hsu, zaakvoerder van het sorteerbedrijf in oude metalen en plastic, deed zondagnamiddag de onthutsende ontdekking en is in alle staten. “De dieven gebruikten mijn heftrucks om de buit over te laden”, aldus de man. “Niet te geloven.”

fvranckx

“In totaal hebben de dieven 6 spoelen koper van 2 ton meegenomen, daarnaast ook nog eens 2 ton messing en een hoop printplaten. Alles bij elkaar 20 ton. Ik schat het verlies op 200.000 euro”, zegt M.Hsu. De toegang tot zijn terrein is nochtans beveiligd met twee poorten.

“Ze hebben gewoon de kettingen overgeknipt om met hun vrachtwagen binnen te kunnen rijden. Ze hebben ook mijn eigen heftrucks gebruikt om de buit over te laden in hun eigen vervoer. Hiervoor hebben ze de contactsleutels uit een kast genomen. Niet te geloven.”

De zaakvoerder woont normaal in zijn bedrijf. “Maar mijn moeder is enkele weken geleden overleden. En ik verblijf nu bij mijn vader in Nederland om hem wat op te vangen. Zondagnamiddag stelde ik vast dat er ingebroken was. Buren hebben gezien dat vrijdag in de vroege vooravond de poorten openstonden. Die dag hadden we afgesloten om 15 uur. Dus ik vermoed dat de diefstal kort nadien is gepleegd. Nu, vrachtwagens rijden hier af en aan.”

Onnodig te zeggen dat het voor de man een zware opdoffer is. “Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb dit bedrijf nauwelijks 2 jaar. Afgaand op hun werkwijze leken de dieven toch wel goed op de hoogte van de indeling. Ze moeten heel snel gehandeld hebben. Mijn vertrouwen in mensen is een beetje geschaad. Maar we werken gewoon verder, we moeten wel”, besluit M.Hsu.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio