Kai Mook wordt twee jaar

Kai Mook, het kleine olifantje in de Antwerpse Zoo, wordt vandaag twee jaar. In tegenstelling tot haar eerste verjaardag, wordt deze niet echt gevierd in de dierentuin. "Maar we geven haar wel een flinke baal Luzernehooi", zegt verzorger Cedric Goethals. "Daar is ze gek op. Normaal is dat hooi alleen voor de giraffen, maar op haar verjaardag mag Kai Mook ook wat."

Bénédicte van Paeschen

p>Met haar twee jaar is Kai Mook al een hele olifant. Ze is ongeveer anderhalve meter hoog en weegt tussen de 1.000 en 1.200 kilo. Als ze volwassen is, zal ze dubbel zo groot en zwaar zijn. "Dat zal nog even duren", zegt Cedric Goethals.

"Toch nog zeker een jaar of acht. Nu is ze is een flinke kleuter. Om je een idee te geven: haar halfzusje May Tagu is 6 jaar en middenin de pubertijd. Die is lekker tegendraads. Maar Kai Mook heeft ook een karaktertje, hoor. Ze is best een beetje brutaal. Ook al is ze de kleinste van de hoop, ze durft de andere olifanten wel eens een duw geven en uitdagen."

Nu ze groter wordt, wordt Kai Mook ook steeds slimmer, zegt Cedric. "De trainingen gaan sneller en sneller vooruit. Elke ochtend moeten de olifanten hun poten laten zien, zodat we die kunnen controleren op wondjes en verzorgen.

Bij Kai Mook gaat dat al heel vlot. Ze laat ook goed haar staart nakijken door ons, en ze doet braaf haar muil open zodat we haar temperatuur kunnen meten. Ze vindt de trainingen ook heel plezant, zolang die maar niet te lang duren."

Bénédicte Van Paeschen

Foto boven: Sarah Van den Elsken

Foto onder, Kai Mook in 2009: Photonews