Genk zet 160 politieagenten voor titelduel

Voor het titelduel van dinsdagavond tussen Racing Genk en Standard worden in en rond de Cristal Arena in Genk 150 tot 160 politieagenten ingezet. Dat maakte de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) maandag bekend.

drombouts

"De emotionele ontlading na de match kan in beide kampen hevig zijn en daarom krijgt deze wedstrijd qua veiligheid net iets meer aandacht. Naast de 160 agenten komen er extra middelen, zoals agenten te paard en een helikopter om alles vanuit de lucht in de gaten te houden. We hebben alles voorzien om de veiligheid in goede banen te leiden."

"In het centrum komt er geen reuzenscherm, omdat Genk nu thuis speelt. In het verleden bij het behalen van de twee vorige titels en de bekerwinst speelden we altijd op verplaatsing en toen werden wel schermen geplaatst, omdat maar een bepaald aantal supporters meekon buitenshuis."

"Met een reuzenscherm in open lucht zijn de supportersstromen moeilijker te overzien. We nodigen iedereen uit om in cafés, horecazaken of andere kantines de match op televisie te volgen", aldus Wim Dries.

"Indien we dinsdagavond de landstitel behalen, dan vindt er woensdag om 16.30 uur een viering plaats op het Stadsplein in Genk-centrum. Als Genk dinsdagavond kampioen wordt, dan zal ook heel wat volk naar het stadion willen afzakken."

"De auto's moeten dan toch op ruime afstand geparkeerd worden en het zal een eindje lopen zijn, want anders krijgen we een verkeersinfarct aan het stadion en dat willen we vermijden", besluit burgemeester Dries.

Foto Photonews