Borsato met Vlaamse effecten vanaf dinsdag vijf keer in Sportpaleis

Marco Borsato kampeert vanaf dinsdag vijf dagen in het Antwerpse Sportpaleis. De effecten van de show zijn bedacht en uitgevoerd door het bedrijf Wicreations uit Heist-op-den-Berg.

Paul Hendrickx

Borsato's show heet 'in 3Dimensies'. Een van de blikvangers die door de Antwerpse bedenkers in het spektakel zijn gestoken, is 'De Doos'. Die kan worden getakeld of gekanteld boven het podium, brengt dynamiek in de show. De Doos wordt gestuurd door vier takels van 5 ton en de beelden die erop worden geprojecteerd komen van een bewegende volgspot.

Vanuit de zaal brengt een minipodium aan een kraanarm Borsato boven de hoofden van het publiek, en er zijn nog tal van andere verrassingen en effecten.

Dit voelt echt als thuiskomen", zegt Borsato zelf over zijn zoveelste succesreeks. "We hebben er trouwens zelf een stop op gezet, want we hadden nog flink kunnen doorgaan. Weet je, ik ben al zoveel jaren dol op Antwerpen. Ik kom hier al van voor ik zanger was."

Diegenen die geen ticket wisten te bemachtigen, hoeven niet te treuren. In november en december brengt hij immers drie intieme Dichtbij-concerten in Antwerpen, Roeselare en Hasselt, al zegt iets ons dat die nog sneller zullen uitverkocht zijn dan de 3D-tournee.

Pastrick Poppe

Foto Photonews