Mama vermiste peuter Andrea zwaargewond gevonden

De mama van het meisje dat vrijdagavond in Couillet, in de buurt van Charleroi, op straat werd gevonden, werd maandag bewusteloos teruggevonden in het kraakpand waar ze verbleven. Het twee- à driejarige meisje, Andrea, zou weggelopen zijn na een brand.

jrosquin

Dat bevestigde de procureur des Konings van Charleroi, Christian De Valkeneer, maandagavond. Het onderzoek blijft momenteel met veel vragen zitten.

Brand

Een buurtbewoner had het meisje herkend op een foto en aan de politie verteld waar ze verbleef. Het ging om een gebouw dichtbij de fabriek waar de peuter vrijdag werd aangetroffen. Op de benedenverdieping vond de politie een half bewusteloze vrouw die zwaar verbrand was.

Er had een brand gewoed op de benedenverdieping, die misschien veroorzaakt werd door een ontploft televisietoestel. Volgens de procureur des Konings bevond de verblijfplaats van de vrouw zich in een "apocalyptische" staat.

Andrea

De politie kon aan de hand van foto's en documenten vaststellen dat het meisje daar leefde. De moeder werd naar het ziekenhuis gebracht en het meisje, Andrea, onder toezicht van een jeugdrechter geplaatst.

Er is echter nog veel onduidelijkheid in de zaak. Volgens de eigenaar van het gebouw dateert de brand al van januari. De huurder had toen de woonst verlaten. Andrea en haar moeder kraakten dus vermoedelijk de plaats.

De moeder moet nog enkele medische tests ondergaan die duidelijk zullen maken wat de oorzaak is van haar toestand. De brand lijkt daar niet mee in verband te staan.

Het onderzoek zal ook de status van het meisje en haar moeder controleren en uitzoeken of er nog andere bewoners waren op de benedenverdieping.

TG

Lees ook: Verdwaalde peuter nog niet geïdentificeerd