Ook Hasseltse bisschop naar Cristal Arena voor titelmatch

Iedereen wil er morgenavond bij zijn in de Cristal Arena voor de beslissende match tussen Racing Genk en Standard Luik. Zo ook dee Hasseltse bisschop Patrick Hoogmartens. Hij zal op op uitnodiging van de Lummense pastoor Tjeu Plessers de wedstrijd bijwonen van op de gewone tribunes.

fvranckx

"De afspraak lag reeds enige tijd vast in zijn agenda", zegt Clem Vande Broek, woordvoerder van het bisdom.

"De bisschop werd hiertoe uitgenodigd door Tjeu Plessers, pastoor van Lummen, die als vurige supporter sedert lang bij elke thuismatch van Genk aanwezig tracht te zijn en hiervoor ook telkens iemand uitnodigt. Dat deze match nu ook een duel om de titel zou worden is voor de bisschop dus een gelukkig toeval."

"Met zijn aanwezigheid gaat Monseigneur Hoogmartens in op een vraag die op 12 december 2004 in de Sint-Quintinuskathedraal geklonken heeft bij zijn aanstelling als derde bisschop van Hasselt. Bij het einde van de viering klonk in één van de toespraken ook de vraag of hij eens een Limburgse voetbal- of tenniswedstrijd wilde bijwonen om actief deel te nemen aan het gemeenschapsleven.

Morgen is het - wat voetbal betreft - eindelijk zover! Andere bezoeken legt hij voortdurend af. De bisschop zal er graag bij zijn! De laatste match die hij ooit bijwoonde is ongeveer 40 jaar geleden", aldus Vande Broek.

Volg de beslissende match tussen Racing Genk en Standard Luik morgen op www.hbvl.be.