Reuzenpiranha van 2,4 kilogram gevangen in meer

Een Russische visser heeft een piranha van 2,4 kilogram gevangen, zo melden verschillende media maandag. De vis was waarschijnlijk afkomstig van een plaatselijke verzamelaar, want doorgaans wegen piranha's maximaal één kilogram. Dat berichtte het persagentschap Interfax.

wverhaert

Volgens het Russische persagentschap Novosti Life heeft Stanislav Tsjoekoenov, een sportvisser en inwoner van de zuidelijk gelegen stad Bataisk, de vis gevangen. Hij deed dat in het meer van Solenoje, in de Russische regio Koeban.

Tsjoekoenov bracht de piranha naar lokale wetenschappers voor onderzoek. Volgens zeebioloog Joeri Rekov leefde de gevangen piranha twee tot drie jaar in een aquarium voor hij werd vrijgelaten. Het bestuur van Batajsk bestudeert de mogelijke sluiting van Solenoe More, als er nog meer piranha's in het meer gevonden worden. Solenoe More ("more" is het Russische woord voor "meer") is immers populair bij lokale baders.

Exotische huisdieren zijn populair in de afgelegen Russische provincies, vooral dieren die gevaarlijk geacht worden zoals giftige slangen.