Bestuurder opgepakt na lange politieachtervolging

Afgelopen nacht is een 26-jarige man opgepakt ter hoogte van Beervelde, in Oost-Vlaanderen, na een lange politieachtervolging. De bestuurder van een andere vluchtende wagen kon uit handen van de politie blijven.

jrosquin

De achtervolging begon op de ring rond Antwerpen. In de richting van Gent reden twee wagens met Franse nummerplaat. Toen de politie hen wilde controleren, gingen ze er vandoor.

Een van de wagens, een Volkswagen, remde af om de politie tegen te houden en de andere wagen, een Citroën, voorsprong te geven. De Volkswagen is door die manoeuvres uiteindelijk gecrasht ter hoogte van een Texaco in Kruibeke. De bestuurder zette het op en lopen en bleef uit handen van de politie.

Ondertussen kon de vluchtende Citroën door de Wegpolitie worden opgemerkt in Lokeren, waar hij een platte band kreeg. In Beervelde reed hij, op de velg, tegen 160 km/u, de afrit richting Laarne op, waar hij stopte en te voet wilde vluchten. De 26-jarige bestuurder kon gevat worden. In de wagen werd twee kilogram marihuana aangetroffen. Het Antwerpse parket voert het onderzoek.