thumbnail: null
thumbnail: null

Matthias Schoenaerts speelt opnieuw Filip in Amerikaanse 'Loft'

Matthias Schoenaerts gaat ook in de Amerikaanse remake van 'Loft' meespelen. Hij krijgt opnieuw de rol van Filip, de jongste van de vijf mannen die samen een loft delen.

ikerremans

Erik Van Looy begint normaal op 6 juni te filmen in New Orleans. De regisseur dacht al langer dat Schoenaerts de Amerikaanse film zou aankunnen. "Ik vond Joel Kinnaman, een Zweedse acteur die nu de hoofdrol speelt in de Amerikaanse remake van 'The Killing', wel heel goed. Maar het bleek al snel dat hij niet beschikbaar zou zijn."

"Matthias zijn Engels is heel goed. Ik weet dat omdat hij op de set Robert De Niro-imitaties deed. Bovendien heb ik 'Rundskop' gezien. Als iemand Sint-Truidens kan leren, ga ik ervan uit dat hij het Engels zeker de baas zal kunnen. En hij is een steengoeie acteur. Dus ik dacht: ik neem een tape mee naar de auditie", aldus Van Looy.

Amerikaans

Schoenaerts zelf voelt zich voorlopig nog niet geïntimideerd door Hollywood. "Ik weet het niet. Ik kom wel uit Antwerpen, hé. Ik ben al bezig met mijn tekst, ik loop thuis door mijn living luidop in mijn eentje te spelen. Ik neem mijn Amerikaans op, om te zien wat het geeft, en of ik klanken kan ontdekken waarvan ik denk: daar heb ik nog werk aan."

De namen van de andere 'loftbewoners' raakten vorige week al bekend: Patrick Wilson (Filip Peeters), James Marsden (Koen De Bouw), Wentworth Miller (Bruno Vanden Broecke) en Eric Stonestreet (Koen De Graeve).