Zes maanden cel geëist tegen Logan Bailly

Het parket heeft maandag voor de correctionele rechtbank van Luik een celstraf van zes maanden geëist tegen Logan Bailly. De doelman van Borussia Mönchengladbach moet zich verantwoorden voor het toebrengen van slagen en verwondingen op 7 mei 2008 in Luik, tijdens festiviteiten naar aanleiding van de titeloverwinning van Standard Luik. De broer van de profvoetballer, die nog meer betrokken was bij de feiten, riskeert twee jaar cel.

wverhaert

Rode Duivel Logan Bailly en zijn broer raakten in mei 2008 betrokken bij een gewelddadige ruzie in Luik toen Standard kampioen werd. Het incident speelde zich af in het "Maison du Peket", nabij de Place Saint-Lambert. Bailly, die in die tijd bij Genk speelde, kwam tegenover supporters te staan en gaf een van hen een harde vuistslag. Iets later verkocht zijn broer een andere supporter een kopstoot. Het slachtoffer hield er blijvende letsels aan over.

De burgerlijke partij vordert van Logan Bailly een schadevergoeding van 250 euro en van zijn broer een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro. Het parket eist voor Logan Bailly een celstraf van zes maanden, met gedeeltelijk uitstel. Tegen zijn broer vorderde de substituut een celstraf van twee jaar.

De verdediging pleitte de vrijspraak of de opschorting van uitspraak voor Logan Bailly en een werkstraf voor zijn broer. Uitspraak op 6 juni.