Verwelkoming van nieuwe inwoners in Heers

Vorige zaterdag kregen de nieuwe inwoners een warm welkom in de kleine feestzaal van het administratief centrum. “We hebben vandaag alle mensen uitgenodigd die tussen 1 mei 2009 en 1 februari 2011 in onze gemeente zijn komen wonen”, vertelt coördinator toerisme en informatie Michele Houbraken. “Van de 447 nieuwkomers zijn er hier toch 54 aanwezig. Bedoeling is om in de toekomst ieder jaar onze nieuwe inwoners uit te nodigen. Met dit initiatief willen we hen een volledig beeld geven van onze gemeente.”

Frank Missotten

De aanwezigen kregen eerst een voorstelling van de gemeente en gemeentelijke diensten. “Heers telde op 1 januari van dit jaar 7.108 inwoners van liefst 41 nationaliteiten”, weet burgemeester Gerald Kindermans. “We zijn relatief klein qua inwonersaantal maar met 5.300 ha en 260 km gemeentewegen zijn we groot qua oppervlakte. Onze gemeente heeft ook heel wat toeristische troeven in handen, iedere Haspengouwroute passeert wel langs Heers.”

Nadien kon iedereen de pracht van de typisch Haspengouwse landbouwgemeente bewonderen tijdens een busrondrit door de 12 deelgemeenten. “Dit doen we vandaag voor de eerste keer”, zegt Michele Houbraken. “Vaak kennen de nieuwkomers alleen het eigen dorp maar niet de andere deelgemeenten, vandaag krijgen ze de kans om die te leren kennen en er meer over te weten te komen.” Achteraf was er nog tijd voor een receptie en een gezellige babbel.

Frank Missotten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio