Hoeve-ei in een beursje van savooikool en spekjes

Ingrediënten :

1 kleine savooikool, 4 grote scharreleieren, 100 g gerookt spek, 1 kleine ui, peper en zout, 1 dl room.

Bereiding :

1 Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool.

mgeysmans

Zorg dat je 4 mooie grote bladeren hebt. Snijd de rest van de savooikool in fijne reepjes.

2 Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Blancheer de grote bladeren eerst, in 2 à 3 minuten, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.

3 Blancheer de fijngesnipperde savooikool in 1 minuut. Verfris onder koud stromend water.

4 Snipper de ui fijn, snijd het gerookte spek in kleine blokjes, stoof de ui aan in een weinig olie en voeg de spekjes toe. Stoof de spekblokjes mee aan en voeg de room toe, kruid met peper en zout. Meng de gesneden savooikool met de room en het spek.

5 Schik de grote bladeren in 4 ingevette vuurvaste potjes. De bladeren moeten over de rand komen. Verdeel telkens 1 volle eetlepel van de savooikool in de potjes. Breek elk ei in een glas en laat dit voorzichtig in de potjes glijden. Verdeel de rest van de savooi over de potjes en vouw het overhangende savooiblad dicht. Dek de potjes af met ingevette aluminiumfolie en zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8 à 10 minuten.

6 Verwijder de aluminiumfolie en stort de savooipakketjes uit op de borden. Verdeel de rest van de gesneden savooikool met room en spekjes over de borden en dien op.

7 Wanneer je het savooipakketje opensnijdt, moet de dooier nog vloeibaar zijn.

8 Dien op met dikke toasten van zuurdesembrood.

www.ambiance.be

Niet te missen