17-jarige kan fluiten naar pokerprijs van 370.000 euro

De 17-jarige Jimmy Jonker uit het Nederlands-Limburgse Kerkrade speelde online poker onder het account van zijn vader Jos en won in maart van dit jaar 370.000 euro. Maar helaas voor Jimmy kon hij het niet laten hierover op pokerfora op te scheppen. De organisator van het toernooi, Pokerstars, gaat de prijs nu aan een goed doel schenken want de minderjarige Jimmy had hem volgens het reglement niet mogen winnen.

ghouben

Jimmy Jonker speelde onder de bijnaam Zeurr en geraakte bij de laatste zes. Hij zaaide zelf twijfel over zijn leeftijd door teveel in the picture te willen lopen.

De familie Jonker probeerde de schijn nog hoog te houden door te beweren dat Jimmy 19 jaar is. Vader Jonker zei ten langen leste dat hij zelf gespeeld had, maar uiteindelijk vielen ze bij het onderzoek door Pokerstars toch door de mand.

Grootste prijs ooit

De 370.000 euro voor de zesde plaats in het toernooi met een deelnemersveld van 60.000 pokeraars was de grootste prijs die een Nederlander ooit won tijdens een online pokertoernooi.

Omdat Jimmy Jonker niet heeft valsgespeeld, wordt zijn gewonnen geldbedrag niet verdeeld onder de andere finalisten. Het gaat volgens Pokerstars nu naar een goed doel dat zich inzet voor verantwoord spelen, onder meer het tegengaan van gokken door minderjarigen.

(Beeld Photonews)