De dating jungle voor dummy's

Het is een nachtmerriescenario, maar het kan iedereen overkomen. Je bent al jaren samen met je partner, die je eerste jeugdliefde is en ineens is de relatie over. Alleen blijven voor de rest van je leven is geen optie, maar de dating jungle is je onbekend.

ibroeksteeg

Beginnen te daten net na een verbroken relatie kan pijnlijk zijn, zeker als niet jij maar hij een einde aan de verhouding heeft gemaakt. Toch is alleen in een hoekje thuis zitten kniezen niet de oplossing, integendeel: je zal je er enkel triester en eenzamer door voelen.

In de tijd dat jij fijn bij je partner zat heeft de datingwereld echter niet stil gestaan: online daten, blind daten, speeddaten… Dat mag allemaal bedreigend klinken: uiteindelijk komt het gewoon nog altijd op hetzelfde neer: een fijne man vinden met wie je verder zou kunnen in je leven. Laat je dus niet teveel afschrikken en ga er opnieuw voor.

Enkele tips om succesvol te daten:

Ga naar buiten

Laat jezelf zien. Het heeft geen zin om binnen te blijven zitten, ook al lijkt het nog zo eng er alleen op uit te trekken. Na je verbroken relatie heb je nieuwe sociale vangnetten, contacten en vooruitzichten nodig. Ga bij een (sport)club, schrijf je in voor een (speed)dating avond of spreek met je vrienden af op café. Het heeft geen zin om binnen te blijven zitten: een nieuw lief vind je niet in de living!

Restyle jezelf

Vraag een goede vriendin om je stijl te beoordelen. Misschien kan een bezoekje aan de kapper geen kwaad of moet je wat hippere kleding aanschaffen? Als je online op zoek gaat naar een nieuwe vriend, kan het geen kwaad om diezelfde vriendin te vragen je te helpen met het uitzoeken van de mooiste foto's van jezelf en het schrijven van je profiel.

Leer te flirten

Openlijk flirten met iemand anders behalve je eigen man zat er waarschijnlijk niet meer in de laatste jaren. Dat betekent dat je opnieuw moet gaan oefenen! Stel je geïnteresseerd op, stel vragen en geef complimenten - en als je dit open en sociaal gedrag uitbreidt en niet alleen op mannen test, krijg je er misschien wel nieuwe vrienden bij!

Hij kan overal zijn

Op kantoor, in de trein, op de verjaardag van een vriendin: overal kan je een leuke man tegenkomen, met wie het wel eens verder kan gaan dan een oppervlakkige vriendschap. Er zijn overal potentiële partners, je moet er alleen oog voor hebben! Wie weet wordt jouw nieuwe vlam wel de broer van een vriendin, die je al jaren kent…

Wees niet te kieskeurig

Er is niets mis met een aantal eisen die niet onderhandelbaar zijn, zoals bijvoorbeeld gevoel voor humor, intelligentie en een gedeelde interesse voor iets, maar denk er verder aan dat niemand perfect is, ook jijzelf niet. Geef hem dus een kans en laat het niet afspringen op zijn verlegenheid, het feit dat hij net iets minder knap is in het echt dan jij had gehoopt, foute schoenen, of andere onzin. Geef hem een kans en date op zijn minst nog een keertje.

Tenslotte nog een opbeurend weetje voor wanneer je denkt dat je hem nooit gaat tegenkomen: de meeste singles hebben maar liefst honderd dates voordat ze trouwen...

Beeld: Photonews

Niet te missen