Oud-speurder zaak-Van Uytsel weerlegt kritiek Comité P

Het Comité P is niet mals voor de speurders die de moord op Annick Van Uytsel hebben onderzocht. Zo zouden er op de vindplaats van het lijk van het 18-jarige meisje veel sporen verloren gegaan zijn omdat er te veel mensen aanwezig waren langs het Albertkanaal in Lummen. Een oud-speurder die bij de zaak betrokken was, spreekt dat tegen.

fvranckx

Nadat het controleorgaan dat toezicht houdt op de werking van de politiediensten eerder al concludeerde dat de dood van Shana Appeltans en Kevin Paulus had kunnen worden voorkomen indien de Leuvense recherche de sporen naar Ronald Janssen beter had onderzocht, stelde het rapport van het Comité P ook dat de kwaliteit van afstapping op 3 mei 2007 ondermaats was.

Lees ook: Te veel volk op vindplaats van lijk Annick Van Uytsel.

Helikopter

Een oud-speurder die bij de zaak betrokken was, beweert dat het verdere verloop van het onderzoek niet in gedrang werd gebracht door de afstapping op de vindplaats.

"Het pak (Annick Van Uytsel werd gevonden in een vuilniszak, nvdr.) werd in een afgeschermde ruimte ondergebracht waartoe enkel voor de noden van het onderzoek toegang werd verleend", reageert hij.

"Als men spreekt over verloren gegane sporen, zou ik wel eens willen weten welke. De plaats waar het stoffelijk overschot werd opgemerkt en nadien aan land werd gebracht, was niet de plaats waar Annick Van Uytsel om het leven kwam en naar men kon aannemen evenmin de exacte locatie waar ze in het water werd gedumpt. De omgeving werd met een heli en later met mankracht afgezocht", aldus de oud-speurder.

Foto Photonews