Kim Clijsters speelt op Roland Garros

Kim Clijsters is voldoende hersteld om aan te treden op het grandslamtornooi van Roland Garros. Dat heeft haar management bekend gemaakt.

ghouben

Clijsters liep een zware enkelblessure op tijdens het trouwfeest van haar neef enkele weken geleden. Daarvoor raakte ze ook geblesseerd aan de pols en de schouder. Maar dankzij een doorgedreven revalidatie is de huidige nummer 2 op de wereldranglijst voldoende hersteld.

Niet pijnvrij

"De voorbije twee weken tennistraining hebben voor ons genoeg duidelijk gemaakt. Het tennissen gaat prima, ik raak de bal zeer goed. Ik durf ook steeds meer. Helemaal pijnvrij ben ik niet, maar de stevige tape rond de enkel geeft me voldoende zekerheid", verduidelijkte Clijsters.

"Ik ben al blij dat ik er kan bij zijn. Mijn afwezigheid vorig jaar in Parijs was de grootste ontgoocheling van 2010, op de uitschakeling in de kwartfinales op Wimbledon na. Terug kunnen tennissen doet gewoon deugd, dus ik heb er echt zin in. We vertrekken woensdag, want ik wil aan de Parijse pleinen wennen en hoop er enkele goede sparringpartners te vinden om mij nog eens echt te testen."

Clijsters stond in 2006 voor het laatst op het gravel van Roland Garros. Afgelopen seizoen moest ze wedstrijden op gravel afzeggen na een kwetsuur aan de voet tijdens een wedstrijd voor de Fed Cup in Estland in april.

(Beeld Photonews)

Meer over Kim Clijsters