Verkeersagressor rijdt 100 meter met vrouw op motorkap

Een hallucinant verhaal met een onwaarschijnlijke afloop speelde zich zondagavond af op de A12 in Wilrijk. Een koppel dat van zijn woonplaats in Boom onderweg was naar Beerse, is het slachtoffer geworden van een extreme vorm van verkeersagressie, waarbij de vrouw werd aangereden.

jrosquin

Volgens het koppel Patrick De Maer (49) en zijn vrouw Nadine (46) reden ze op het linkerrijvak toen er plots een Volkswagen Golf aan hun bumper kleefde, die de hele tijd met zijn lichten dimde. Aan het eerstvolgende verkeerslicht, ter hoogte van Atlas Copco in Wilrijk, kwam het tot een woordenwisseling.

Nadine ging voor de Volkswagen staan en nam haar gsm om de nummerplaat van de wagen te noteren, en Patrick haalde zijn baseballknuppel boven.

Motorkap

Wat er toen gebeurde, tart alle verbeelding. De bestuurder van de Golf zette zijn voet op de gaspedaal en greep Nadine, waardoor ze op de motorkap kwam te liggen. Hij sleurde haar bijna 100 meter mee. Daarna stopte hij bruusk, waardoor Nadine weer van de motorkap rolde.

De Golf scheurde ervandoor. De bestuurder van een BMW die alles had zien gebeuren, ging hem achterna.

Lichtgewond

Een politie in burger die alles zag gebeuren belde meteen een patrouille en een ziekenwagen op.

Nadine werd met klachten aan haar nek en been overgebracht naar het AZ Heilige Familie in Rumst. Als bij wonder kon ze amper twee uur na de feiten alweer ontslagen worden uit het ziekenhuis. Ze kon te voet naar huis terugkeren en werd daar gisteren nog opgepikt door de politie om een verklaring af te leggen.

Aangehouden

De drie inzittenden van de Golf konden volgens verschillende bronnen worden aangehouden in Brasschaat.

Ze zouden hun wagen hebben achtergelaten en daarna door een patrouille zijn opgemerkt. Ze zouden geen onbekenden zijn voor het gerecht, maar het Antwerpse parket kon dat gisteren nog niet bevestigen.

DVD

Foto: Sarah Van den Elsken