Airbus van Cathay Pacific maakt noodlanding in Singapore

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific heeft maandag een noodlanding gemaakt in Singapore, zo heeft de maatschappij uit Hongkong gemeld. De piloot van vlucht CX715 had één van de twee motoren moeten afzetten.

ibroeksteeg

Kort na opstijgen in Singapore met als bestemming Jakarta zondag om 19.12 uur Belgische tijd deed één van de motoren van de Airbus A330-300 het niet zoals het hoorde. De bemanning sloot de Rolls Royce-motor af toen zij op de hoogte raakte van het kwakkelen van de krachtbron, aldus een woordvoerster van Cathay Pacific Ltd.

Noodlanding

Er is beslist een noodlanding uit te voeren die om 1.57 uur probleemloos verliep. De brandweer van de stadsstaat besproeide de motor toen er vonken uit kwamen. Het toestel vervoerde 136 passagiers. Niemand van hen raakte gewond. Dat was ook het geval voor de bemanning.

Zowel Cathay Pacific als Rolls Royce onderzoeken het incident, aldus de woordvoerster. In november hebben in een tijdsspanne van twee dagen twee toestellen van de Australische maatschappij Qantas wegens motorproblemen een noodlanding moeten uitvoeren in Singapore. Het betrof onder andere een Airbus A380, na zware pech met een motor van Rolls Royce.

Meer over Hongkong