Keniaanse marathonkampioen Wanjiru overleden na dodelijke val van balkon

De Keniaanse marathonkampioen Samuel Wanjiru is overleden. De Keniaan beroofde zichzelf van het leven door van het balkon van zijn huis in het Keniaanse Nyahururu te springen.

ibroeksteeg

Het gaat om een wanhoopsdaad. "Hij is van het balkon van zijn huis gevallen en liep bij de val een schedelbreuk en talloze interne bloedingen op. Kort na zijn overbrenging naar het ziekenhuis is hij overleden", verklaarde Jasper Ombati, de verantwoordelijke van de lokale politie.

Overspel

Volgens de plaatselijke media betrapte de echtgenote van Wanjiru zondagavond bij haar thuiskomst haar man met een andere vrouw. Daarna kwam het tot een ruzie tussen de olympische kampioen en zijn echtgenote.

Illegaal wapenbezit

Het liep al een tijdje mis met de Keniaanse marathonkampioen. In december werd hij nog aangeklaagd voor een poging tot moord op zijn vrouw en werd hij beschuldigd van illegaal wapenbezit.

Samuel Wanjiru was op de Spelen van 2008 in Peking de eerste Keniaan ooit die goud won op de marathon. Hij is tevens de jongste atleet ooit die vier grote marathons (Peking 2008, Londen 2009, Chicago 2009 en 2010) op zijn naam mocht schrijven.

Beeld: Photonews

Meer over Kenia