"DSK is in een val getrapt, van rechts, links of van het IMF zelf"

De gevallen IMF-baas Domnique Strauss-Kahn is het slachtoffer van een complot. Die theorie circuleert niet alleen op het internet. Ook bekende figuren zoals een Bernard Tapie kunnen niet geloven dat een "intelligent man" als DSK een kamermeisje zou opsluiten om haar te misbruiken. Sommigen spreken over een goed gemikte bananenschil waarop DSK flink is uitgegleden.

ghouben

Vooral politici van de linkerzijde in Frankrijk geloven dat men de gedoodverfde kandidaat van de socialisten voor de Franse presidentsverkiezingen een vuile streek heeft gelapt.

Maar ook de christendemocratische voormalige minister Christine Boutin spreekt over een valstrik: "Ik vermoed dat men hem in de val heeft gelokt en dat hij er met twee voeten is ingetrapt. Dat kan een opzet zijn van sommigen binnen het IMF, van de Franse rechterzijde, maar ook van links", aldus Boutin in de Franse krant >Libération.

Machtigste man na Obama

De socialistische verkozene Michèle Sabban gaat nog verder en heeft het over een "internationaal complot" tegen de IMF-baas: "Het is het IMF dat men heeft willen onthoofden. Het complot gaat daarover, niet over DSK als socialistische kandidaat voor de presidentsverkiezingen. DSK is de machtigste man ter wereld, na president Obama. Iedereen weet dat vrouwen zijn zwak punt zijn. Men heeft hem daar gepakt".

"Manipulatie"

Jacques Attali, schrijver en gereputeerd staatsman in Frankrijk, suggereert dat er "een en ander gemanipuleerd is" in het Sofitel in New York, een hotel dat tot een Franse keten behoort. Voormalig minister en zakenman Bernard Tapie kan het hele voorval moeilijk geloven. "De intelligentie van DSK wordt door iedereen erkend. Dat lijkt niet te rijmen met wat er gebeurd is: een vrouw opsluiten om haar te misbruiken".


Bent (of was) u zelf een kamermeisje en heeft u ook al negatieve ervaringen gehad met handtastelijke hotelgasten? Voor een krantenreportage zijn wij op zoek naar (eventueel anonieme) getuigenissen. U kan een mailtje sturen naar hier@reageren.be . Vergeet ook uw contactgegevens niet te vermelden.