Te veel volk op vindplaats van lijk Annick Van Uytsel

Er was te veel volk op de plaats waar het lijk van Annick Van Uytsel werd gevonden. Gevolg is dat veel sporen verloren zijn gaan. Dat staat te lezen in het rapport van het Comité P over de zaak-Van Uytsel.

fvranckx

Het rapport bracht eerder al aan het licht dat de Leuvense speurders heel wat fouten hebben gemaakt in het onderzoek naar het verdwenen meisje uit Kaggevinne (Diest). Zo werd onder meer aangetoond dat Ronald Janssen, de leraar uit Loksbergen (Halen) die verantwoordelijk is voor de dood van Annick, had kunnen worden opgepakt nog voor hij Shana en Kevin vermoordde.

Maar ook op de dag dat het lijk van Annick uit het Albertkanaal in Lummen werd gehaald maakten de speurders al fouten. Zo werd er te veel volk toegelaten op de vindplaats zodat belangrijke sporen werden platgelopen en verloren gingen.

Afstapping

Directeur-generaal Paul Van Thielen van de federale politie bevestigde onlangs nog op een studiedag dat de kwaliteit van afstapping moet verbeteren. Vanuit justitiële kant is het voorstel nu geopperd om iedereen te verbieden om het gebied rond de plaats van een misdaad te betreden. Behalve dan de leden van het gerechtelijke labo.

Het blijft evenwel onduidelijk hoe algemene instructies, niet alleen voor politiemensen maar ook voor overheden (minister, burgemeester, enzovoort) moeten worden afgedwongen op het terrein. En wie er toezicht moet op houden.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.