Nieuwe beveiligingstool voor Facebook

Facebook heeft een nieuwe tool ontwikkeld waarmee je Facebookaccount nog verder beveiligd kan worden: 'Login Approvals' of in goed Nederlandse 'aanmeldgoedkeuring', zorgt ervoor dat je per sms een bericht met een unieke code ontvang als je probeert in te loggen vanaf een apparaat waarvan je nog niet eerder hebt ingelogd.

ibroeksteeg

De code kan de computer waarop je probeert in te loggen authenticeren. De goedkeuring hoeft maar één maal te worden uitgevoerd, want daarna zal Facebook het apparaat herkennen. Inloggen met je gebruikersnaam en paswoord is vanaf dan het enige wat je nog hoeft te doen.

Hackers

De aanmeldingsgoedkeuring zorgt ervoor dat kwaadwillende hackers, zelfs als ze je gebruikerrsnaam en wachtwoord weten, niet kunnen inloggen op je account: het inloggen op een 'vreemde' pc, waarop met die account nog nooit ingelogd is, vereist namelijk de unieke code van het smsje, wat enkel de rechtmatige gebruiker ontvangt.

Handige bijkomstigheid is dat je door het smsje meteen weet dat iemand met jouw account probeert te rommelen. Als je daarvan op de hoogte bent, kan je altijd een nieuw wachtwoord aanmaken en zo de hacker de pas afsnijden.

Beeld: Photonews