Anderlecht uitgeteld in titelstrijd na verlies tegen Standard

Anderlecht is uitgeteld voor de titel, de Brusselaars blijven steken op de derde plaats na een 2-1 verlies tegen Standard. De Luikenaars trekken dinsdag naar Genk waar ze moeten winnen om landskampioen te worden.

drombouts

Standard en Anderlecht vlogen er meteen in bij aanvang van de wedstrijd. De Luikenaars waren wel gevaarlijker, onder meer via Carcela en Tchité.

Op het half uur stond Sclessin in vuur en vlam na een goal van een wervelende Carcela die net buiten de zestien raak trof na een knappe actie.

Standard ging in de tweede helft door op zijn elan, maar het was Anderlecht dat scoorde in de 70ste minuut. Na een lange carambole wist Juhasz het leer voorbij Bolat te krijgen.

De Rouches lieten zich niet van de wijs brengen en gingen vol voor de winst. Die kwam er dankzij Tchité die een voorzet van Carcela tien minuten voor tijd staalhard binnenkopte.

Racing Genk won met 2-3 tegen AA Gent. Dinsdag bepalen Genk en Standard in een onderling duel wie landskampioen wordt. Standard moet winnen voor de titel, Genk heeft genoeg aan een gelijkspel.

Anderlecht blijft steken op een derde plaats die recht geeft op de Europa League.

Tiende en laatste speeldag play-off I:

Dinsdag 17 mei Racing Genk-Standard Anderlecht-Lokeren Club Brugge-AA Gent

Huidige stand

1.RC Genk 50 punten

2.Standard 50

3.Anderlecht 44

4.Club Brugge 40

5.AA Gent 33

6.Lokeren 28