Thierry Neuville wint IRC-rally van Corsica

Thierry Neuville (Peugeot 207 S2000) heeft de legendarische rally van Corsica gewonnen, de derde manche van het IRC-kampioenschap. Voor de 22-jarige Neuville is het zijn eerste grote internationale zege. Eerder won de Oostkantonner in eigen land de Citroën Trophy in 2009.

drombouts

Neuville verloor tijdens de tweede dag heel even de leiding aan Bryan Bouffier (Peugeot 207 S2000) maar toen die lek reed, kwam Neuville terug aan de leiding. Vijfenvijftig jaar nadat de Belgische Gilberte Thirion (Renault Dauphine) de allereerste rally van Corsica won, is Thierry Neuville haar opvolger.

De Tsjech Jan Kopecky (Skoda Fabia S2000) eindigde tweede, Freddy Loix (Skoda Fabia S2000) derde. Dankzij deze derde plaats pakt Loix de leiding in de tussenstand van het kampioenschap, Thierry Neuville springt van de zesde naar de tweede plaats. Bryan Bouffier, een titelconcurrent voor Loix en Neuville, ging in de allerlaatste rit zwaar van de baan op een moment dat hij in vierde stelling reed.

Ari Vatanen, die vrijdag met de nulwagen van de baan ging, werd zaterdag overgebracht van het ziekenhuis van Bastia naar het ziekenhuis van Marseille waar hij een nekoperatie zal ondergaan.

Verwacht wordt dat de Fin volledig zal herstellen maar de dokters weten niet hoelang de revalidatie zal duren.

De volgende rally van het IRC-kampioenschap is de rally van Oekraïne begin juni. Eerder deze week liet Thierry Neuville verstaan dat hij deze wedstrijd verkiest boven de Barumrally in Tsjechië. De Yalta Rally in Oekraïne staat niet op het programma van Freddy Loix.

Foto Photonews

Meer over Thierry Neuville