Kato en Kevin naar finale Idool 2011

Het episch centrum van de 'Idool'-gekte ligt vrijdag in Antwerpen en Leuven, want uit die steden komen de twee finalisten. Kevin en Kato gaan een drukke week tegemoet, met onder meer een optreden met Marco Borsato in het Sportpaleis. Kristof kreeg de minste stemmen.

ikerremans

Vrijdag zongen Kato, Kristof en Kevin elk drie liedjes. De finalisten kregen songs opgelegd van de jury en de kijkers, en mochten ook zelf iets kiezen.

Marco Borsato

Kevin zette drie keer de beste prestatie neer en kreeg zelfs een staande ovatie voor zijn vertolking van het Stevie Wonder-nummer 'He’s mistra know-it-all'.

Sms’end Vlaanderen maakte er een heuse thriller van, want de verschillen in de percentages waren heel klein. Uiteindelijk draaide de voting gunstig uit voor Kevin en Kato. Zij zullen de komende week het land doorkruisen om stemmen te ronselen. Ze zingen ook voor het eerst voor duizenden mensen, want ze mogen twee avonden het podium delen met Marco Borsato in het Sportpaleis. Is het nieuwe idool lieve, schattige Kato of meisjesidool Kevin?

Het antwoord kennen we volgende vrijdag. Dan zingen de finalisten een duet met gastjurylid Natalia en stellen ze meteen ook hun eerste Idool-single voor.