Limburger betaalt 7 procent meer dan Antwerpenaar voor stroom

Uw woonplaats bepaalt mee de prijs van uw stroom. In Limburg kost de stroom 7 procent meer dan in Antwerpen, waar elektriciteit het goedkoopst is. Oost- en West-Vlamingen betalen maar liefst 33 procent meer.

ikerremans

Onze redactie becijferde dat met de nieuwe elektriciteitsprijzen die rekening houden met de gestegen distributienettarieven. De meeste stroomleveranciers rekenen die kosten door aan de klant. Wij deden de test met vier steden: Hasselt, Antwerpen, Gent en Kortrijk.

Omdat elk netbedrijf zijn eigen tarief hanteert, verschillen de prijzen naargelang de woonplaats van de klant. Een gezin met drie personen en een gemiddeld jaarverbruik betaalt in Antwerpen bij de goedkoopste leverancier 631 euro.

Woont datzelfde gezin in Hasselt, betaalt het al 7 procent meer (677 euro) voor zijn elektriciteitsrekening. In Gent kost dezelfde factuur 728 euro en in Kortrijk zomaar eventjes 841 euro, of 210 euro meer. De federale regulator Creg suggereert een fusie van de netbedrijven om tot eenzelfde tarief voor heel Vlaanderen te komen.

Guy THUWIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio