Bloed en haar van Britta Cloetens in koffer van Honda verdachte

Tijl T., de gladde Hondaverkoper uit Duffel, blijft tegen beter weten in ontkennen dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van Britte Cloetens. Hij negeert zelfs het keiharde bewijs dat de vrouw in zijn koffer lag.

ikerremans

Anders dan verwacht wordt voorlopig geen vooruitgang geboekt in het dossier van de verdwijning van de 25-jarige Britta Cloetens uit Wilrijk.

Koffer

De jonge vrouw verdween op zaterdag 23 april na een bezoek aan de Honda-garage op de Boomsesteenweg. Meteen kwam Honda-verkoper Tijl T. uit Duffel in beeld als dader.

Het parket van Antwerpen pakte de man op en liet meteen al zijn wagens in beslag nemen. In een van de voertuigen werd DNA-materiaal van Britta gevonden in de koffer. Iedereen dacht dat Tijl T. door de knieën zou gaan met dat onomstotelijk bewijsmateriaal.

Veroordeling

Maar na talloze ondervragingen blijft de man halsstarrig ontkennen. Hoe hij het DNA in de koffer uitlegt, is niet duidelijk. Maar vermoedelijk heeft hij heel veel geleerd uit zijn vorige ervaringen met speurders.

In de jaren 2006 en 2007 zorgde T. voor een angstpsychose in Puurs en Willebroek. Niet minder dan tien vrouwen, onder hen minderjarigen, werden aangerand. Eén keer ging het om een verkrachting. Hij liep slechts een veroordeling op voor twee feiten van aanranding en kreeg een straf met uitstel.