Honderden mensen zien Solar Impulse vliegtuig landen op Zaventem

De Solar Impulse, het eerste vliegtuig op zonne-energie, is vrijdagavond rond 21.40 uur geland op de luchthaven van ZAventem. Daar kwam het aan na een vlucht van om en bij de 13 uur. Vrijdagochtend was het toestel opgestegen in Zwitserland. Het vliegtuig landde in Zaventem op baan 02, na een lange landing die ten zuidoosten van Brussel werd ingezet.

ibroeksteeg

Verlicht als was het een kerstboom, zette de piloot de 63,40 meter brede en 1,6 ton zware Solar Impulse feilloos aan de grond. Prins Filip was bij de landing aanwezig. Vanuit een helikopter verleende hij assistentie.

Honderden nieuwsgierigen en vliegtuigliefhebbers hadden zich opgesteld in de buurt van de luchthaven van Zaventem om het eerste vliegtuig op zonne-energie, de Solar Impulse, te zien landen na zijn eerste internationale vlucht.

Sommigen kwamen met de auto, met de moto of met de fiets naar de omgeving rond de luchthaven. Tot vlak voor het einde van de vlucht was het nog altijd niet zeker op welke landingsbaan het gigantische toestel zou neerstrijken.

Meer over Zaventem