Westerlo wint overtuigend met 3-0 van Cercle Brugge

Een sterk Westerlo heeft vrijdagavond in het eigen Kuipje met 3-0 van Cercle Brugge gewonnen in de heenwedstrijd van de finale van de play-off II. De Antwerpse ploeg is al dertien wedstrijden op rij ongeslagen.

ibroeksteeg

Westerlo heeft vrijdagavond een uitstekende uitgangspositie bemachtigd in de heenwedstrijd van de finale van Play-off II tegen Cercle Brugge. De Antwerpenaren klopte de Bruggelingen met 3-0 en mogen zich al bijna opmaken voor barragewedstrijden (als die noodzakelijk blijken) tegen de nummer vier of vijf uit Play-off I.

De troepen van Jan Ceulemans zijn al drie maanden ongeslagen, de laatste competitienederlaag was op 16 februari tegen Lokeren en dat zullen de bezoekers ondervonden hebben. De thuisploeg ging in sneltreinvaart van start en na amper vier minuten prikte het Braziliaanse goudhaantje Paulo Henrique al de 1-0 tegen de netten. De Brugse vereniging herstelde nadien het evenwicht en kreeg zelfs een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Dominic Foley verzuimde om van op de stip de stand in evenwicht te brengen.

Na de rust diepte Westel de score nog verder uit tot 3-0 na het tweede doelpunt van Paulo Henrique (55e minuut) en eentje van Ngolok (64e minuut). Dankzij de 3-0 overwinning lijkt de terugwedstrijd van maandag in het Brugse Jan Breydelstadion een formaliteit te worden.

Europees ticket

De winnaar van de finale in Play-off II speelt normaal gezien barragewedstrijden met als inzet een Europees ticket tegen de nummer vier of vijf uit Play-off I. Westerlo plaatste zich eerder al voor de Bekerfinale, die op 21 mei in Brussel tegen Standard Luik gespeeld wordt en kan ook langs die weg de poort naar Europa open beuken.

Westerlo: Deelkens, Cools, Mravac, Corstjens, Delen, Jakovenko, Ngolok (78' Annab), De Petter, Bruls, Dekelver, Henrique (78' Liliu)

Cercle Brugge: Verbist, Cornelis, Portier, Reis, Evens, Neto, Vidarsson, D'Haene, Van Eenoo (63' Reynaldo), Foley (58' Owusu, 84' Boi), Jasjtsjoek

Goals: 4' en 55' Henrique 1-0 en 2-0, 65' Ngolok 3-0

Gele kaart: Deelkens, Cools, Henrique, Cornelis, Vidarsson

Rode kaart: Geen

Scheidsrechter: Wouters