Osama bin Laden vluchtte weg in kamer van vrouwen en kinderen

Tijdens de actie van de Amerikaanse elitetroepen in de villa van Osama bin Laden in Pakistan, vluchtte de terroristenleider weg in een kamer waarin ook zijn vrouwen en kinderen zich schuilhielden. Dat blijkt uit nieuwe beelden van de mini-camera's die de Navy SEALs op hun helm droegen. Dat meldden de Amerikaanse media vrijdag.

ibroeksteeg

De Navy SEALs die op 2 mei de villa van bin Laden in Abbottabad binnenvielen, probeerden de voormalige leider van al-Qaida tevergeefs neer te schieten op de overloop van de derde verdieping. Dat zeggen Amerikaanse autoriteiten.

Vervolgens vluchtte de terroristenleider naar een slaapkamer waarin ook zijn vrouwen en dochters zaten. De Amerikaanse militair die als eerste het vertrek binnenkwam, duwde de dochters weg. De tweede militair duwde een vrouw weg die zich op hem stortte. Diezelfde militair schoot vervolgens op bin Laden en raakte hem in de borst. Een derde Navy SEAL joeg een kogel door het hoofd van de terroristenleider, meldt CBS.

Bodes

Nog volgens de Amerikaanse autoriteiten werd er ook geschoten op de Amerikaanse elitetroepen. Dat gebeurde buiten de villa van Bin Laden, vlakbij een bijgebouw. Die schoten waren afkomstig van bodes van de terroristenleider. De Amerikaanse elitetroepen maakten ook die bodes af, aldus CBS.

Volgens de Amerikaanse media duurde de ganse operatie in en rond de villa van Bin Laden in totaal 40 minuten.

Beeld: Photonews

Meer over Osama bin Laden