Janus Van Wesenbeeck op 26 mei voor hof van beroep

Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich op donderdag 26 mei over het dossier van drugsbaron Adrianus Van Wesenbeeck (49) en de 33-jarige Bart L. uit Veldhoven, die op 16 maart tot respectievelijk 10 jaar en 2 jaar werden veroordeeld in Hasselt. Dat bevestigt Luk Delbrouck, advocaat van Van Wesenbeeck, vrijdag.

ibroeksteeg

Drugsbaron Janus en veertien andere beklaagden werden door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld wegens grootschalige internationale handel van amfetamines, cannabis, hasj en cocaïne.

De bende werd opgerold na een grootscheepse inval in juni 2009 op camping Parelstrand, waar twee geïnfiltreerde agenten een verlovingsfeestje gaven. Janus en zijn rechterhand Robert V. verbleven er in chalets.

Het monsterproces in Hasselt duurde van 17 januari tot en met 11 februari en ging gepaard met extreme veiligheidsmaatregelen. Van Wesenbeeck overleefde in het verleden al drie liquidatiepogingen.

Het federaal parket en het Hasseltse parket legden zeven verschillende drugstrajecten bloot van de criminele organisatie. De rechtbank achtte hen schuldig aan zes daarvan. Bijna 4 miljoen euro werd verbeurd verklaard.

De volledige bende werd veroordeeld tot in totaal 82 jaar cel en 742.500 euro aan boetes. Daarnaast moesten ze opdraaien voor 1,14 miljoen euro aan gerechtskosten. Het ging om de grootste organisatie die ooit in België en Nederland actief was.

Beeld: Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio