Pro League biedt uitzendrechten zowel exclusief als niet-exclusief aan

De Pro League heeft tijdens zijn vergadering van vrijdag in de bondsgebouwen beslist om de uitzendrechten van de wedstrijden van de eersteklassers zowel exclusief, zoals bij het huidige contract met Belgacom, als niet-exclusief (aan meerdere operatoren) aan de geïnteresseerde zenders aan te bieden.

ibroeksteeg

In de loop van volgende week zullen de beschikbare pakketten aan de zenders aangeboden worden, op vrijdag 10 juni zal de Pro League beslissen in welke formule en aan welke zender(s) de uitzendrechten verkocht worden.

Vorige week vrijdag bereikte de Pro League een akkoord over de collectieve verkoop van de tv-rechten van de wedstrijden in eerste klasse de komende drie seizoenen nadat eerder Standard, Charleroi, Lierse, Sint-Truiden en Germinal Beerschot (de zogenaamde R5) op 15 april hadden aangekondigd dat ze hun rechten gezamenlijk, los van de andere Pro League-teams, zouden aanbieden. De vijf rebelse clubs gingen echter overstag en voegden zich bij de elf andere ploegen.

Drie seizoenen geleden verkocht de Pro League de tv-rechten aan Belgacom TV voor 44,6 miljoen euro per jaar. Dat contract loopt in juni 2011 af.

Beeld: Photonews