Gewelddadige Bulgaarse loverboy riskeert 6 jaar cel

Het openbaar ministerie vorderde vrijdag 6 jaar cel tegen een Bulgaar wegens pooierschap van Bulgaarse vrouwen. De procureur omschreef hem als 'loverboy', want hij dwong zelfs zijn eigen vriendin in de prostitutie. De man ging zeer gewelddadig te werk.

ibroeksteeg

In juli 2010 kreeg de politiezone Kempenland een melding binnen van intrafamiliaal geweld. Bij aankomst troffen de agenten twee halfnaakte dames in de struiken aan. "Ze waren in paniek. Een vrouw zag bont en blauw en had een bloedneus. Ze verklaarden slaag te hebben gekregen van de Bulgaar. Hij dwong hen zich te prostitueren en hield hun paspoorten achter. Een vrouw, die op hem verliefd was geworden, had hem vanuit Duitsland gevolgd.

De vrouwen werden meermaals verkracht en geslagen. Hij dreigde ermee haar negenjarig dochtertje en haar ouders te vermoorden, als ze niet als prostituee zou werken. Een ander slachtoffer had hij de hele dag in een voertuig in de blakende zon opgesloten bij zo'n dertig graden. Zijn Chrysler Voyager werd eens gecontroleerd en tussen de bestuurders- en passagierszetel was een ijzeren scherm aangebracht met een vierkanten doorkijkluik naar een grote brede achterbank. Blijkbaar om snel geld te verdienen.

Internationaal gekend

De man is internationaal gekend voor oplichting, diefstallen en drugs en zijn gsm zat tjokvol contacten in het prostitutiemilieu in Gent, Brussel, Houthalen en Bekkevoort," aldus procureur Robrecht De Keersmaecker vrijdag op de zitting van de correctionele rechtbank.

Hij baseerde zich op de vaststellingen van twee vrouwen, die hun pooier ontvlucht waren. De aangehouden Bulgaar ontkende de feiten in alle toonaarden. De rechtbank in Hasselt doet op 10 juni een uitspraak.

Beeld: Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio