Grotere kans op file aan werken E313

Dit weekend begint fase 2 van de herstelling van de E313 tussen Ham en Beringen. Het verkeerscentrum van Wegen en Verkeer verwacht langere wachttijden en meer kans op file.

redactie

Nu de autoweg gerenoveerd is ter hoogte van de snelwegparking in Tessenderlo, starten de werken richting Antwerpen ten noorden en zuiden van de parking. Dit weekend zal de aannemer de verkeerssituatie aanpassen. Vrijdag- en zaterdagnacht moet het verkeer richting Hasselt over één rijstrook, zondagnacht is er richting Antwerpen maar één rijstrook ter hoogte van de werken. Vanaf maandagochtend kan het verkeer over 2X2 versmalde rijstroken.

Tot nu toe bleef de hinder aan de werken beperkt, maar omdat het verkeer nu een doorgang door de middenberm moet nemen en de rijstroken smaller zijn, verwacht men meer hinder. Half juli zal fase twee afgerond zijn.

Het blijft opletten geblazen voor de snelheidslimiet van 70 km/u. Sinds de start van de werken, begin april, zijn er al 7.500 bestuurders betrapt op een snelheidsovertreding. Eentje scheurde tegen 103 km/u door de werfzone.

GuT


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio