Romelu Lukaku wordt 18: "Titel als cadeau"

Het is dan wel vrijdag de 13de, maar voor Romelu Lukaku is het een grote dag. De jonge Anderlecht-spits wordt vandaag 18 jaar. Geen groot feest, want Lukaku wil klaar zijn voor de wedstrijd tegen Standard. Zijn grote droom is om alsnog de titel te pakken met Anderlecht.

ikerremans

De topschutter van Anderlecht is (eindelijk) 18 jaar en hij mag dus vanaf nu met de auto rijden. Ook legt hij binnenkort zijn examens voor zijn diploma van het middelbaar onderwijs af.

Maar op zijn verjaardag zit Lukaku vooral met de play-offs in zijn hoofd. "Romelu heeft ons zelf gevraagd om niets te organiseren", zegt zijn ploegmaat Kouyaté. Lukaku zal ook thuis geen feestje bouwen. "Zaterdag is er match en Romelu wil niet dat de voorbereiding verstoord wordt. Maar na de match kunnen we misschien nog iets doen."

Over zijn droomcadeau moet hij niet lang nadenken. "Ik weet dat het heel moeilijk wordt, maar dan toch nog de titel. Dus zou mijn eerste cadeau een zege op Standard zijn. Ik ben niet tegen Standard, maar winnen zou mooi zijn."