Cavendish over dopinglijst UCI: "Bullshit"

Mark Cavendish heeft via zijn Twitter ontstemd gereageerd op de publicatie van de dopinglijst die de UCI had opgesteld met het oog op de Tour 2010. Jurgen Van den Broeck, die met een 8 op 10 een van de meest geviseerde renners was, begrijpt er dan weer niets van.

drombouts

"Waar de UCI die cijfers vandaan haalt, is ook voor mij een compleet raadsel", zegt Van den Broeck. "Ik begrijp er echt niets van. Er was immers niets mis met mijn bloedwaarden. Ik vertoef momenteel op hoogtetraining en eerlijk gezegd overvalt me dit wat."

"Maar kom, het belangrijkste is dat er geen enkel probleem was en dat ik nog steeds in het reine ben. Voor de aanvang van de Tour de France werd ik zo'n vijftal keer gecontroleerd."

Cavendish

"Er is dus een 'verdachtenschaal' van 1 tot 10 voor de Tourrenners van 2010. Nu is dus IEDEREEN verdacht, alleen is de vraag HOE verdacht?! BULLSHIT", tweet Cavendish.

Cavendish hoeft zich volgens de lijst overigens weinig zorgen te maken. The Manx Express kreeg slechts een "2" achter zijn naam.

"Geen geheim bestand"

Tourbaas Christian Prudhomme begrijpt de commotie niet die is ontstaan door de dopinglijst.

"Het gaat niet om een geheim bestand. Het is een lijst die is opgesteld door een van de drie internationale federaties (UCI) die werkt met het biologisch paspoort. Het is een hulpmiddel, een extra verzekering in de strijd tegen doping", vertelde Prudhomme vrijdag.

"Het wielrennen is een voorloper en daarom is er deze lijst. Die is niet geheim maar is een gewoon werkdocument. We moeten de zaken niet omdraaien."

Foto Photonews