thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"Niet altijd even veilig"

Als fietser ben je kwetsbaar in het verkeer. Dat ondervond ook ik weer deze week. Ik kreeg voor 'Afkicken!' de bijkomende opdracht om tijdens mijn fietstochten twee veilige en twee onveilige punten te fotograferen. Jammer genoeg waren de onveilige punten talrijker aanwezig dan de veilige.

stutak

Vogelzangbos is een prachtig stukje natuur. Heerlijk voor wandelaars of fietsers. Pluspunt: het is grotendeels verboden terrein voor vierwielers. Veiliger kan natuurlijk niet! Al zorgt de onverharde weg toch voor een zekere uitdaging.

In Hasselt kon ik een hele tijd langs het kanaal op fietsen. Auto's volgen er verplicht een andere route. Dat bezorgt wandelaars en fietsers een veilig gevoel. Let wel dat je er je hoofd bijhoudt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een mijmerende fietser het kanaal in sukkelt!

Vogelzangbos wordt doorkliefd door de N72, een drukke baan die dagelijks door heel wat wandelaars en fietsers wordt overgestoken. Er is jammer genoeg geen oversteekplaats aangeduid, wat de oversteek best riskant maakt. Auto's zullen er namelijk minder op hun hoede zijn.

Minder veilig was Bolderberg. Zowel rijweg als fiets- en voetpad lagen er in grote delen van het dorp in erbarmelijke staat bij. Het verbrokkelde fietspad is erg gevaarlijk en fietsers zijn dan ook snel geneigd om op de rijweg te fietsen. Daardoor hinderen ze het drukke autoverkeer. Hopelijk komt er snel verandering in de slechte staat van het wegdek.

Heb jij weet van fietspaden die gevaarlijk zijn voor fietsers? Dan kun je dat melden op

.