Paul Marchal nam contact op met klooster Besançon

Paul Marchal, de vader van An, heeft donderdag contact opgenomen met het klooster in Frankrijk waar Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, ondergebracht zou worden. "Ik heb de kloosterzusters om begrip gevraagd voor de situatie van de slachtoffers", zegt Marchal.

wverhaert

"Ik belde het klooster in Besançon op om mij voor te stellen. Ik wou duidelijk maken dat ik in de zaak Martin betrokken partij ben, dat ik familie van een van de slachtoffers ben."

"De zusters reageerden heel begripvol en toegankelijk, maar waren verbaasd dat ik wist wat er gaande was. Ze hadden blijkbaar niet verwacht dat het zou uitlekken dat Martin daarheen zou gaan."

Manipulator

Marchal betreurt verder dat "Martin opnieuw op basis van een plotse devotie vrij zou komen. Toen ze, na een veroordeling voor de correctionele rechtbank in de jaren '80, een eerste keer vroegtijdig vrijgelaten werd, speelde die devotie ook een rol."

"Ik snap niet dat justitie niet inziet hoe Martin kan manipuleren. Ik vind het ook vreemd dat de pers en justitie weten dat Martin spijt zou hebben, maar de slachtoffers en hun familie hebben daar nooit iets van gehoord."