Twee dodelijke ongevallen op E34 in Melsele

De E34 Knokke-Antwerpen ter hoogte van Melsele is op vrijdag de dertiende in de greep van de ongelukken. Na het dodelijke ongeval van vrijdagochtend gebeurde er in de namiddag opnieuw een dodelijk ongeval.

jrosquin

Een chauffeur van een Duitse reisbus kwam om het leven nadat hij rond 15.00 uur een file in de richting van Antwerpen te laat had opgemerkt. De bus reed vol in op een stilstaande vrachtwagen. De bestuurder was op slag dood. Er waren geen andere passagiers aan boord van de bus.

Door het ongeval raakte de hele rijbaan versperd. Pas wanneer de lading van de vrachtwagen is opgeruimd en de bus is getakeld zal de weg weer vrij gemaakt worden.

Bestuurders die naar Antwerpen moeten, moeten de snelweg verlaten en omrijden. De Liefkenshoektunnel is wel tolvrij gemaakt.

Andere ongevallen

Eerder op de dag raakte het verkeer rond de werken op de E34 danig in de soep na een dodelijk ongeval in Melsele, in combinatie met andere ongevallen op de E17 in Kruibeke en Zwijndrecht.

Een taxi reed op de E34 richting Antwerpen, aan het oprittencomplex in Melsele, in volle snelheid in op een vrachtwagen (zie foto 2). Die vrachtwagen was het laatste voertuig in een file, veroorzaakt door de werken aan Waaslandhaven-Oost. Daardoor kan het verkeer de hele week slechts over één rijstrook.

In het aanrijdende voertuig, een taxi, waren twee personen aanwezig. De passagier raakte zeer ernstig gewond. Hij werd met een helikopter van de MUG overgebracht naar een ziekenbhuis in Sint-Niklaas, maar overleed daar.

De chauffeur zat gekneld in zijn wagen. Hij werd zwaargewond met een MUG afgevoerd naar een ziekenhuis in Antwerpen.

Zwaargewonde bij ongeval op E17 in Burcht

Ook op de E17 gebeurde vrijdagvoormiddag een zwaar ongeval in Zwijndrecht en een lichter ongeval in Kruibeke, waardoor de ochtendspits vanaf Sint-Niklaas op de twee snelwegen naar Antwerpen in de soep liep.

Foto's: BFM