Zo leer je veganistisch koken

Te veel vlees consumeren is niet alleen slecht voor het milieu, het vernietigt ook ons eigen lichaam. Niet verwonderlijk dat heel wat dames dan ook voor een veganistisch bestaan kiezen. Maar hoe leer je nu heerlijk veganistisch koken? Lisette Kreischer schreef er het boek 'Lisette in luilekkerland' over.

mgeysmans

Heerlijke koekjes, het meest hartverwarmende gebakje, … je kan het allemaal veganistisch koken. Lisette Kreischer zet enkele algemene kooktips voor jullie op een rijtje:

- Hou gemengde, droge ingrediënten zo lang mogelijk apart van de vloeibare. Zodra je ze samenvoegt, moet je namelijk snel handelen. Badsoda of natriumbicarbonaat, reageert namelijk direct op de vloeistof en kan het beslag 'doodslaan'.

- Open de ovendeur tijdens het bakken niet gedurende de eerste 20 à 25 minuten. Anders onderbreek je namelijk het eerste 'groeispurtje' van je gebak, waardoor de kans op inzakking vergroot.

- Veganistisch beslag voelt een pak steviger aan dan ander beslag. Als je beslag net te waterig wordt, heb je kans dat het uitdroogt tijdens het bakken of in elkaar zakt.

- Weet dat ieder recept seizoensgebonden is. Ook de streek waar je woont kan invloed hebben op het bakproces. Het belangrijkste is om al die omgevingsfactoren in kaart te brengen, vooraleer je aan je koekjes of gebak begint en er zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Lisette in Luilekkerland, Lisette Kreischer, Artemis&Co.

Niet te missen