Ajax-Twente in tachtig landen op tv

Zondag zal de topper tussen Ajax en Twente bepalen wie kampioen van Nederland wordt. Ajax moet in de eigen Arena winnen van Twente, de Tukkers hebben genoeg aan een gelijkspel. Vorig weekend won Twente de bekerfinale van Ajax.

drombouts

Twentekapitein Peter Wisgerhof probeert de rust in de ploeg te houden. "Er is veel gezegd na de beker- finale, vooral door de spelers van Ajax", merkt Wisgerhof op. "Wij verkiezen om stoïcijns te blijven."

De club laat wel niets aan het toeval over. Of het nu wint of verliest: de volledige kern vliegt na de match per helikopter naar Enschede. Daar stappen de spelers over in een open bus om de pas veroverde KNVB-beker en een eventuele titelschaal aan de fans te tonen.

Internationaal kan deze allesbeslissende topmatch op de nodige interesse rekenen. In maar liefst tachtig landen zal Ajax - Twente live op televisie komen. Op de perstribune zullen 95 buitenlandse journalisten aanwezig zijn.

Ook supporters doen er alles aan om er bij te zijn. Wanhopige fans bieden op het internet tot 700 euro voor een ticketje.

KOFR