Meldert boos op 'Man Bijt Hond': "Ze maken ons belachelijk"

Meldert is het dorp dat deze week in beeld wordt gebracht door het Eén-programma ‘Man Bijt hond’. Maar met de opnames is niet iedereen opgezet. Heel wat inwoners vinden dat de programmamakers hen belachelijk hebben gemaakt.

ssimons

“De inwoners van Meldert zijn woedend en beschaamd. We worden belachelijk gemaakt en dat is triestig om te zien. We zouden hier een moskee hebben, maar die staat wel in Beringen-Mijn”, sakkert Benny Bervoets.

De man trommelt op tien minuten tijd vier dorpsgenoten op die zijn mening delen. Guy Vandevenne vertelt dat de eerste uitzending begon met ‘In Meldert wonen meer varkens dan mensen’. “Maar dan hadden ze die varkensstallen maar moeten filmen. Ze zijn ultramodern en op sommige staan zelfs zonnepanelen”, klinkt het.

Gevoelig

Volgens Steve, één van de eindredacteuren van ‘Man Bijt Hond’ is er helemaal niets belachelijks aan de opnames. “Wij zoeken universele verhalen die het lokale overstijgen en waar heel Vlaanderen iets aan heeft.” Hij geeft wel toe dat de opnames van ‘Mijn Dorp’ altijd een beetje gevoelig liggen. “Tal van Vlamingen kijken graag naar de rubriek ‘Mijn Dorp’, tot hun eigen dorp in beeld komt. Dan vinden ze dat plots niet meer representatief. De moskee ligt inderdaad niet in Meldert, maar het bezoek aan Beringen-Mijn werd wel aangekondigd.”

Koen LUTS