Bergen nieuwe leider in eindronde, Eupen van start met 0 op 6

In de tweede klasse van het voetbal ging Lommel hard onderuit tegen Bergen. De Limburgse club verloor met 1-5 van de Henegouwers. Bergen komt daarmee aan de leiding te staan. Eupen ging met 4-2 de boot in tegen Waasland-Beveren.

ibroeksteeg

Jérémy Perbet opende donderdagavond in Lommel al na een kwartier de score voor Bergen, maar De Koninck zorgde vier minuten later al voor de gelijkmaker via een strafschop. Daarna ging het echter bergafwaarts voor de Lommelaars, Matumona en Perbet zorgden voor de rust voor de 1-3, Debisschop dikte de score aan tot 1-5 in de tweede helft.

De eerste wedstrijd van het seizoen wonnen de Limburgers vorige week nog glansrijk van Eupen. Het werd toen 1-4.

In de andere wedstrijd hield Waasland-Beveren de drie punten thuis. Kielo-Lezi opende na een kwartier voor de Waaslanders met 1-0, maar Chavarria maakte drie minuten later al de gelijkmaker.

Dat nam Kielo-Lezi niet en hij scoorde een dik kwartier later opnieuw: 2-1. Via een penalty maakte Bourabia voor de rust nog 3-1. Chavarria krikte de stand in de slotfase nog op via een penalty op tot 3-2. Snelders besliste de wedstrijd echter in het voordeel Waasland-Beveren, 4-2.

Bergen komt aan de leiding met vier punten uit twee wedstrijden, Waasland-Beveren volgt op de tweede plaats met evenveel punten, maar met een slechter doelsaldo. Lommel United is derde met drie punten, Eupen laatste met 0 op 6.

De winnaar van de eindronde speelt volgend seizoen in eerste klasse.