Wickmayer sneuvelt tegen Wozniacki in achtste finales WTA Rome

Yanina Wickmayer (WTA 24) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/2,05 miljoen dollar). Wickmayer moest in de achtste finales in twee sets na 1 uur en 49 minuten het onderspit delven tegen het Deense nummer één van de wereld Caroline Wozniacki: 6-1 en 7-6 (7/4).

ibroeksteeg

In de eerste set etaleerde Wozniacki nog maar eens waarom ze het nummer één van de wereld is door in een mum van tijd naar 6-1 te denderen. In set twee bood Wickmayer aardig wat weerwerk waardoor ze een tiebreak uit de brand kon slepen. De Deense schakelde opnieuw een versnelling hoger en besliste uiteindelijk de tweede set met 7-6 (7/4) in haar voordeel.

In de kwartfinales neemt Wozniacki het op tegen de Servische Jelena Jankovic (WTA 9). Zij klopte de Spaanse Anabel Medina Garrigues (WTA 42) in drie sets: 6-4, 2-6 en 6-2.

Het was het derde duel tussen Wickmayer en Wozniacki op het WTA-circuit. Ook in de vorige twee confrontaties was de Deense te sterk. In de halve finales van de US Open in 2009 won ze met tweemaal 6-3, dit jaar was ze in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Charleston te sterk in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-4.

Meer over Rome