thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

OPZC Rekem zet personeel in de bloemetjes

De directie van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem (OPZC) heeft op de nationale dag van de verpleegkunde (vandaag donderdag 12 mei, SH )zijn 638 personeelsleden in de bloemetjes gezet.

Sylvester Housen

Communiecatieverantwoordlijke Anja Parthoens: ³Hier werken 638 personeelsleden. 220 van hen hebben een diploma van verpleegkundige op zak.

Maar naast die 220 werkt hier ook nog een grote groep van zorgkundigen, opvoeders, paramedici en anderen die zich dagelijks inzetten om aan de patiënten en bewoners een prima zorg te verschaffen."

"Daarom vond de directie het belangrijk om op deze nationale dag van de verpleegkunde niet alleen de verpleegkundigen maar alle personeelsleden een kleine attentie aan te bieden."

Die attentie bestond uit een bloempotje met daarin een grondtablet en een zakje met zaadjes van lavendel, zonnebloemen en siererwten. Om die in de loop van de dag in het Onthaalgebouw te komen afhalen, mocht iedereen zijn werkplek even verlaten.

Wij waren er in de namiddag bij toen administrateur-generaal John Vanacker een uur lang met de glimlach en met zijn onuitputtelijke zin voor fijnzinnige humor de bloemetjes-in-spe overhandigden. Het was duidelijk dat de dames en heren deze attentie erg waardeerden.

Peter Dexters (in zwart polohemd), de ploegbaas van de OPZC-Groendienst, koos voor siererwten en schertste: ³Die plant ik thuis, want die worden nooit zo mooi als de bloemen die wij hier planten.²

Blonde Sonja Lambrechts (in witte schort) van de Ouderenzorg A maakte van de overhandiging van het potje heel leep gebruik om een zoen te versieren van de administrateur-generaal. Je mag dan wel generaal zijn, maar tegen zoveel charme is een generaal ook niet bestand. Honni soit qui mal y pense.

Dominique Colla (in rood T-shirt)van de Technische Dienst Elektriciteit had enige keuzemoeilijkheid en zei: ³Een bloemeke dat niet veel onderhoud vergt a.u.b.² "Sorry, man. Dan kan ik je deze lavendel niet geven, dan moet ik je Anja hier geven², schertste John, nooit verlegen om een pittig antwoord .

Waarop Anja nog schattiger lachte dan ze normaal al doet.

Sylvester HOUSEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio