Slovaakse kannibaal aan schotwonden overleden

De dinsdag door de Slovaakse politie neergeschoten man die zou hebben geprobeerd een Zwitserse man ertoe te brengen zich te laten doden en opeten, is aan zijn verwondingen overleden. Dat melden ziekenhuisbronnen donderdag.

ibroeksteeg

De 43-jarige Matej Curko had op het internet mensen gezocht die zich wilden opofferen om voor hem als maaltijd te dienen. Zo had hij een gedetailleerde afspraak gemaakt met een Zwitserse man in de Oost-Slovaakse stad Kysak, waarbij het de bedoeling was de Zwitser te verdoven, een mes in zijn hart te steken, hem in stukken te snijden en te verorberen. Maar de Zwitser was in paniek geraakt en verwittigde de politie.

Die stuurde een agent, die zich voordeed als de Zwitser, naar de plaats van de afspraak om de veronderstelde kannibaal te kunnen grijpen. Curko bleek bij een ontstane schietpartij een geoefende sportschutter te zijn. Bij het vuurgevecht, waarbij hij meerdere kogels incasseerde, kon hij ook de agent verwonden.

De kannibaal bleek zijn plan echt te willen uitvoeren want hij had verdovende middelen en een kettingzaag bij.

Onopvallend

Curko gold bij zijn buren als onopvallend en hulpvaardig. Hij bracht echter zoveel tijd op het internet door dat hij zijn job verloor. Hij laat een vrouw en twee kleine kinderen na.

Lees ook: Kannibaal wordt aangegeven door maaltijd

Beeld: Daily Mail