"Helft moslimleerlingen antisemitisch"

"De Moslimexecutieve staat voor dialoog en verdraagzaamheid. De jongeren worden beïnvloed door de internationale conflicten." Dat zegt Mohamed Achaibi, binnen de Moslimexecutieve verantwoordelijk voor communicatie, in een reactie op het feit dat de helft van de Brusselse moslimleerlingen antisemitisch zou zijn.

ibroeksteeg

Een krant van De Persgroep schreef donderdag over een onderzoek van het "Platform Onderzoek Jeugd" waaruit dat is gebleken. "De jongeren hebben een visie over het conflict tussen Israël en Palestina", stelt Achaibi. "Ze richten zich niet tegen de Joodse burgers of het geloof, maar wel tegen de gevoerde politiek door de staat Israël." Achaibi verwijst ook naar de Koran, die volgens hem oproept tot een serene samenleving.

Michael Freilich, de hoofdredacteur van Joods Actueel, meldt dan weer dat Joden in Brussel al langer last ondervinden van "deze zorgwekkende mentaliteit" en dat ze zich nauwelijks met een keppeltje op straat durven begeven.

"In sommige Brusselse wijken zijn de Joodse handelaren compleet uit het straatbeeld verdwenen, en de synagoge van Anderlecht is vaak het slachtoffer van brandbommen tegen de gevel", zo luidt het.

De satellietontvangst van "antisemitische Arabische zenders" blijft volgens de hoofdredacteur "in de Brusselse moslimhuiskamers voeding geven aan de antisemitische beeldvorming bij de Brusselse jeugd."

Beeld: Photonews

Meer over Brussel